P2X Solutions ja Vesi-Lammela sopivat Harjavallan laitoksen talotekniikkaurakasta

24.5.2023

P2X Solutions ja Vesi-Lammela ovat solmineet urakointisopimuksen P2X Solutionsin Harjavallan vihreän vedyn tuotantolaitoksen talotekniikasta. Urakka kattaa Harjavallan laitoksen LVI-, sähkö- ja kiinteistöautomaatiotyöt. Työt aloitetaan kesällä 2023, ja urakan on määrä valmistua kesään 2024 mennessä.

Havainnekuva Harjavaltaan rakennettavasta vihreän vedyn tuotantolaitoksesta. Kuva: P2X Solutions

”Vesi-Lammela Oy on LVI-alan moniosaaja ja heillä on tarvittava osaaminen Harjavallan laitoksen talotekniikan menestyksekkääseen toteutukseen. Paikallisen osaamisen hyödyntäminen on meille tärkeä kriteeri kumppaneiden valinnassa. Vesi-Lammelan kanssa solmittu sopimus on mielestäni hyvä osoitus siitä, miten vihreä siirtymä parantaa alueellista työllisyyttä ja elinvoimaa”, kertoo P2X Solutionsin toimitusjohtaja Herkko Plit.

Perheyhtiö Vesi-Lammela Oy:n kotipaikka on Eura ja yhtiö työllistää noin 50 henkilöä.

”Olen erittäin tyytyväinen, ettäP2X Solutions valitsi meidät talotekniikan urakoitsijaksi. Talotekniikka on kriittisen tärkeä osa modernin teollisuuslaitoksen toimintaa. Olemme ylpeitä siitä, että pääsemme mukaan käynnistämään vihreää vetytaloutta Suomessa”, kertoo Vesi-Lammela Oy:n toimitusjohtaja Matti Lammela.

P2X Solutions rakentaa parhaillaan Suomen ensimmäistä teollisen mittakaavan uusiutuvan vihreän vedyn ja synteettisen metaanintuotantolaitosta Harjavaltaan. Laitoksen on määrä valmistua vuonna 2024. Harjavaltaan rakentuu 20 MW:n suuruinen elektrolyysilaitteisto, joka tuottaa vihreää vetyä uusiutuvalla energialla tuotetulla sähköllä.

 

Lisätietoja:

Herkko Plit
Toimitusjohtaja
P2X Solutions Oy
herkko.plit@p2x.fi
+358 50 462 0788

P2X Solutions on suomalainen vihreän vedyn jaPower-to-X-teknologian edelläkävijä. Yritys vauhdittaa vetymarkkinan syntyä kokonaisvaltaisesti ja innovatiivisesti arvoketjun kaikilla osa-alueilla. P2X toimii vihreän vedyn ja synteettisen polttoaineen tuottajana ja jakelijana sekä toimittaa vetylaitoksen asiakaslähtöisesti tarvittaessa avaimet käteen -periaatteella. Muutamme maailmaa puhtaammaksi – yhdessä. https://p2x.fi/